Project Kunst

Haagse Kopklassen

Met de kopklas kom je verder!

Project Kunst Kopklas havo/vwo

2017-2018

Meermanno

 

Op dinsdag 10 oktober ging ik met alle leerlingen van kopklas have/vwo en 2 juffen mee naar museum Meermanno. We gingen lopend naar Museum Meermanno. We vertrokken om 12:15 en kwamen terug om 15:15. Onze project kunst ging over oude boeken en monnikenwerk.

 

De rest van het verslag van Afsana is hier te lezen.

Meer foto's zijn hier te zien.

Mini-tentoonstelling schrijver

 

In groepjes van drie hebben de leerlingen een kleine presentatie gemaakt over een bekende Nederlandse schrijver zoals Tosca Menten en Mirjam Mous. Een overzicht van bekende boeken, een biografie van de auteur en een beschrijving van vier bekende boeken en prijzen die door de schrijver gewonnen zijn, moesten te zien zijn. Tot slot werd alles aan de klas gepresenteerd.

Residentieorkest

 

Donderdag 16 november ging de Kopklas naar het Residentieorkest. We hadden een ontmoeting met een musicus van het orkest, gingen bij de repetitie van het orkest kijken en mochten tot slot verschillende instrumenten bespelen.

 

Meer foto's zijn hier te bekijken.

Filmpjes schilders

 

In de klas zijn drie groepjes bezig geweest met het maken van een filmpje over een bekende Nederlandse schilder. Er zijn eerst scripts gemaakt en daarna is in en om de school gefilmd. De komende weken wordt er gemonteerd. Tijdens de afsluiting van het project Kunst gaan de filmpjes in premiere.

Filmpjes

 

Over drie bekende Nederlandse schilders hebben de leerlingen van de Kopklas havow/vwo een filmpje gemaakt.

Eerst moest per groepje informatie over de schilder verzameld worden. Vervolgens werd een verhaal bedacht. Daarna een script geschreven en tot slot was het tijd om te gaan filmen. Klik hieronder om de verschillende filmpjes te bekijken.

 

Filmpje Vermeer.

Filmpje Van Gogh.

Filmpje Mondriaan.

 

Filmpje over de schilder Rembrandt

 

Simos, Shirley, Robert en Chelsea hebben filmpje gemaakt over het leven en werk van Rembrandt. Om het filmpje te bekijken klikt u hier.