Project Reis om de wereld

Project Reis om de Wereld

We moesten een continent kiezen. Simos en ik hadden het continent Zuid – Amerika gekozen. Maar we moesten ook een land kiezen van dat continent en dat was een moeilijke keuze. Want er zijn een heleboel landen in Zuid – Amerika die heel interessant zijn. Maar uiteindelijk hebben we het land Brazilië gekozen. We hebben zeven weken aan het project gewerkt.

{"components":[{"id":"31D3C9FA-ED8F-4EDA-A9CC-F08FF5FCFD9F","type":"web.data.components.Text","width":200,"height":80,"mobileDown":false,"bbox":{"top":2320,"right":420,"bottom":2400,"left":220},"relTo":{"id":"5C054474-5055-44A9-8901-5F8986D08307","below":20},"wrap":false,"stretch":false,"text":"","styles":[],"links":[],"paras":[],"cells":[]}],"styles":{},"stylesheetId":"F733CCBC-2C60-4F92-A37A-1296C8C339AE"}

Haagse Kopklassen

Met de kopklas kom je verder!

Project Reis om de wereld Kopklas havo/vwo

2017-2018

Op vrijdag 2 februari zijn we gestart met het project Reis om de wereld. Eerst hadden we een speeddate met de vijf werelddelen waaruit gekozen kon worden. Ieder groepje kreeg steeds vijf minuten om de boeken van een werelddeel te bekijken. Daarna werd een top 3 van favoriete delen van de wereld gemaakt. Op basis van die lijstjes zijn de werelddelen over de klas verdeeld. In de week daarna is gewerkt aan een poster over dit werelddeel.

Alle foto's van de start van het project zijn hier te bekijken.

 

 

Start van het project

Klimaatstudio

 

Op 13 februari gingen de leerlingen van de Kopklas havo/vwo naar het Museon voor een les over het klimaat. Eerst gingen de leerlingen in drietallen bekijken hoe het klimaat in Nederland, Kenia of Kiribati eruit ziet en wat voor invloed het weer op het leven van de mensen in die landen heeft. Daarna gingen de leerlingen in gesprek tijdens een 'televisieuitzending' die lijkt op De wereld draait door.

 

De overige foto's zijn hier te bekijken.

Wonderkamers

 

Ter voorbereiding op de tentoonstelling van het project Reis om de wereld, gingen we naar het Gemeentemuseum. De leerlingen hebben de les in de Wonderkamers gedaan. Met een tablet werden in tweetallen verschillende kamers bezocht. Daar moesten opdrachten worden gedaan. Daarna kon met de punten die verzameld waren uit het depot een aantal kunstwerken gekozen worden. Tot slot werd een tentoonstelling ingericht. 

Voorbereiding tentoonstelling

 

Maandag 9 april waren de reisgidsen van het project Reis om de wereld klaar. Het was nu tijd voor de opbouw van de tentoonstelling.

Tentoonstelling Reis om de wereld

 

Op dinsdag 10 april 's middag heeft de Kopklas havo/vwo de tentoonstelling van het project Reis om de wereld gehouden. Ouders, familieleden, leerkrachten van de oude basisschool van onze leerlingen en de Jan Ligthartschool en  docenten van het Edith Steincollege kwamen op bezoek. Zij konden genieten van verhalen over  Indonesië, Brazilië, Groot-Brittanië, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Natuurlijk was er ook iets te eten en drinken uit deze landen.