Project Water

Haagse Kopklassen

Met de kopklas kom je verder!

Project Water Kopklas havo/vwo

2017-2018

Drinkwaterles

 

Op vrijdag 13 april zijn we gestart met het project Water. In de klas hebben we het gehad over water in ons dagelijks leven. Het ging o.a. over ons drinkwater. Op dinsdag 17 april hebben we de drinkwaterles gehad in het Museon.

 

Meer foto's zijn hier te bekijken.

Optimist on tour

 

Na de tweede ochtend van de Cito Eindtoets ging de Kopklas sportief aan de slag op het water. In de omgeving van de Haagse Hogeschool was het evenement Optimist on tour neergestreken. De leerlingen kregen deze middag de kans om te zeilen in een Optimist en ze mochten in een kano varen.

Meer foto's zien, klik hier.

Rioolles

 

Nadat we in de klas al van alles over water in ons dagelijks leven hadden geleerd waarbij de laatste lessen over het riool gingen, was het nu tijd om dit in het echt te bekijken. Woensdag 16 mei ging de Kopklas havo/vwo het riool bij Kijkduin in.

Alle foto's van deze excursie zijn hier te zien.

Moestuintjes

 

Tijdens het laatste deel van het project Water gaan we het over de tuinbouw en planten en bomen hebben. Ter voorbereiding op dit onderdeel hebben de leerlingen vandaag al de 'moestuintjes' in orde gebracht. We moeten nu afwachten of alle plantjes gaan groeien.

Plasticsoep

 

Tijdens het project Water besteden we ook aandacht aan een groot probleem. Het gaat om de plastic soep. Om hier iets aan te doen, zijn we met de Kopklas havo/vwo gaan varen op de Haagse grachten om het daar aanwezige plastic te verwijderen. Een verslag van deze excursie volgt nog. Meer foto's hier.

Dijken bouwen

 

Op dinsdag 29 mei zijn we naar de Technische Universiteit (TU) in Delft geweest. Op de faculteit Civiele Techniek kregen de leerlingen een les over het bouwen van dijken. Na een korte uitleg, gingen de leerlingen zelf aan de slag. Er moest een dijk gebouwd worden, waarna getest werd hoe stevig deze was.

 

Alle foto's van deze excursie kunt u hier zien.