Project Reis om de wereld

Haagse Kopklassen

Met de kopklas kom je verder!

Project Reis om de wereld Kopklas tl/havo

2017-2018

Gemeente Museum Den Haag, De Wonderkamers

 

Dinsdag 7 februari zijn we met de klas er weer opuit geweest.Deze keer ging de reis naar het Gemeente Museum. Het project "reis om de wereld" gaat afgesloten worden met een tentoonstelling waar de kinderen d.m.v. een zelfingericht museum laten zien wat zij over een land hebben geleerd. Ieder kind heeft hiervoor een werkstuk geschreven over een land naar keuze buiten Europa. Dit werkstuk zal verder worden "aangekleed" met....dat is dus nog even een verrassing. Maar hoe richt je nu een eigen museum in? Tijdens de interactieve les van De Wonderkamers leren de kinderen hoe je dit zou kunnen doen.Hieronder kunt u zien wat er zoal is gemaakt. Wat een leuke en leerzame les was dit!

Natuurlijk zal u in maart op deze pagina kunnen zien hoe de musea van de leerlingen zijn geworden

Het Tropenmuseum en Nemo

Woensdag 15 februari gingen we met de trein op "wereldreis" in eigen land. We zijn namelijk naar het Tropenmuseum in Amsterdam geweest. En als je dan toch in de buurt bent.....we hebben meteen een voorsprong genomen op het project "natuur en water" door naar Nemo te gaan. In het Tropenmuseum hebben we geleerd over verschillende culturen in de wereld en bij Nemo zijn we flink onderzoekend bezig geweest op verschillende gebieden van de wetenschap. Wat een goede dag was dit!

 

Afsluiting van het project met een tentoonstelling

Dinsdag 14 maart was het dan zover. We sloten het project "reis om de wereld" af met een tentoonstelling. Alle kinderen hebben in de afgelopen weken weken keihard gewerkt aan hun eigen werkstuk over een land buiten Europa. Om dit werkstuk heen had iedere leerling een eigen mini museum gebouwd. Er zijn posters gemaakt, attributen meegenomen of geknutseld, eten gekookt, schilderijen gemaakt waarmee je op de foto kon en er was zelfs een heel piramidecomplex gebouwd van ijsstokjes. Ja...dan nodig je natuurlijk wel je familie en je je vrienden uit om dit te komen bewonderen. Omer en Sude waren zo dapper om de middag te open en de gasten te verwelkomen. Hierna mocht iedereen vrij rondlopen. Er was er natuurlijk ook genoeg te beluisteren, want bij iedere tafel was ook een korte spreekbeurt voorbereid. De tentoonstelling was een groot succes, zeker ook door alle ouders, broertjes en zusjes die zijn geweest.